Tuesday, December 1, 2009

ENVIRONMENT - WASTE and RECYCLING

Fra høsten 2008 begynte vi å fokusere på "waste and recycling". I løpet av året har alle skolene "Waste and recycling prosjects". Tre skoler, tre prosjekt, tre ulike metoder for forankring, men samarbeid: Vi kan lære avhverandre
MENGO SS: Dette var tema for årets elevutveksling og samarbeid mellom Rjukan vgs og Mengo Senior School. Elevene fra Mengo hadde gjort grundig research av situasjonen hjemme før de kom til Norge. Da de dro hjem igjen bestemte de seg for å få en rein skole. Lærere og elver som besøkte Rjukan har gått i spissen for dette.
Samarbeidet mellom Rjukan og Mengo er omtalt i FN-magasinet 01/09
FN-skolen: Rjukan VGS – Building Bridges av Anita Kabikirei side 18 og 19
St.Joseph TI: De nye deltakerne i Uganda, Anja og Henrik, så mangel på kildesortering og satte i gang med "Plastic recycling project". Grundig arbeid gjennom året med klar miljøforankring beskrives i bloggen deres Plastic Recycling Workshop I etterkant av workshopen var det åpning av det nye recycling systemet. systemet skal driftes av skolens lærere og elever. De nye deltakerne, Tormod og Linn, skal også bidra til at innsamlingen av plastikk blir både langsiktig og "sustainable".
Kings College BUDO: FK-deltakerne Peter Hormisdas Ssenyimba og Geoffrey Kizito bestemte seg for å gripe fatt i ”Plastic recycling” med det samme de kom tilbake til skolen sin. Samarbeid med de andre skolene. Viktige element på Budo:
- Samarbeid med de andre skolene. - Involvering av ” non teaching staff” - Holdningsskapende arbeid blant ansatte og elever - Miljøsprørsmål og gjenvinning er tema i undervisning og arbeid med elevene Peters suggestion of the way forward: Embark on a waste recycling project in schools and the neighboring society to protect our environment against abuse. The project has already been inaugurated in St. Joseph Technical institute Kisubi.
4 weeks later: Peter Hormisdas Ssenyimba and Head Teacher Patrick Bakka Male; OPENING the Recycling

No comments:

Post a Comment