Thursday, November 3, 2011

Geografiekskursjon ala safari

Vår kontaktlærer på Mengo tok oss med på geografiekskursjon til Vest-Uganda. Dette er en tur som som tilbys geografielevene på Mengo, men de må betale selv, akkurat som vi måtte. For oss var nok safari en riktigere betegnelse, selv om vi besøkte landsbyer og kraftverk.
Slik opplevde en elev deler av turen:
Den ene helgen skulle vi på safari i Queen Elizabeth National Park. Det betydde at vi måtte begi oss ut på en åtte timers lang busstur. På vei til det stedet vi skulle overnatte kjørte vi på en kombinert gjørme- og grusvei. Plutselig roper Ingrid: Løve! Og vi fikk bussjåføren til å stoppe og rygge tilbake. Og der, bare 20 meter fra veien kunne vi se et kattedyr som snek seg innpå en liten flokk med antiloper. Vi fant ut det var en leopard. Den løftet opp hodet sitt og la merke til at v.i var i nærheten, men fortsatte bare på ferden sin.
FotoHenriette Andersen
Vi, elevene som var på bussen syntes at dette var veldig spennende og prøvde å ta mange bilder. Men så bestemte lærerne seg for at vi ikke hadde tid til å stå og vente på et mulig angrep, så de ba sjåføren om å kjøre videre. Vi var selvfølgelig skuffet, men vi så samtidig fram til å se mange flotte dyr på selve safarien dagen etter. Vi så dessverre ingen løver som vi håpet på, men vi så mange antiloper, bøfler, elefanter, flodhester, diverse fugler, en krokodille og noen villsvin. Så man kan vel si at Safarien var vellykket.
Vi lærte at elefanter har større rettigheter enn en norsk fotgjenger. Biler, busser og mennesker har alltid stoppeplikt for kryssende elefanter

No comments:

Post a Comment